| Töltött bárány receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész bárányszegy 1 db zsemle 1 kanál zsemlemorzsa 2 dkg vaj 5 dkg húsos szalonna 2 db kemény tojás 2 db nyers tojás 0.5 csokor vagdalt zöldpetrezselyem só, bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű, liszt, piros paprika és zsír Elkészítés: A bárányhúst alaposan bedörzsöljük egészen finomra vágott mentalevelekkel, majd néhány órán keresztül tejbe áztatjuk. Kivesszük a tejből, megtöröljük, majd annak érdekében, hogy a tölteléknek helyet csináljunk, szétnyitjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk vízbe, miközben a zsemlemorzsát vajban rózsaszínűre pirítjuk. Összekavarjuk az apróra vagdalt szalonnával és kemény tojásokkal, a kicsavart zsemlével, a nyers tojásokkal és ízlés szerint a fűszerekkel. A nyílást bevarrjuk vagy befűzzük. A húst egy lábasba tesszük, forrásban levő vizet öntünk rá. Pár perc múlva kivesszük, szárazra töröljük, behintjük liszttel és piros paprikával és közben fehérborral locsolgatva megsütjük, zöldségraguval tálaljuk. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |