| Töltött gömb cukkinik receptHúsételek Hozzávalók: 3 db gömb cukkini 20 dkg darált sertéscomb vagy csirkemell 2 db tojás 1 marék rizs só bors vegeta 1 diónyi vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál pirospaprika 2 dl tejföl 5 dkg parmezán sajt 1 teáskanál zsemlemorzsa 2 evőkanál kókusz zsír Elkészítés: A rizst megmossuk és félpuhára főzzük. A cukkinik mindkét végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, és mindegyik cukkini alját egyenesre vágjuk, hogy ne billegjen (talpat vágunk). A kivájt részt félre tesszük, mert felhasználjuk a töltelékhez. A cukkini hajókat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával, és állni hagyjuk. A kókuszzsírt feltesszük melegedni, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, majd belekeverjük a darált húst is, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg majdnem a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a cukkinik kivájt belsejét, amit kockára vágtunk, és pár percig tovább pároljuk. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, rátesszük a főtt rizst, és egy felvert tojást, majd jól összekeverjük. Megtöltjük vele a cukkiniket, amiket egy kókuszzsírral kikent tepsibe rakunk. A tejfölt egy tojással elkeverjük, és meglocsoljuk vele a megtöltött cukkinik tetejét. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal, aminek a tetejére kevés zsemlemorzsát szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha a töltelékből maradt, akkor azt muffin formába tesszük és a cukkinikkel együtt sütjük meg. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |