| Almával töltött fácán receptHúsételek Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só. Elkészítés: Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a fácánokat.A mellét vékony csíkoka vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk és a nyílást hústűvel összetűzzük. (Össze is lehet varrni). A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé. Tanácsok: Ha zsírral sütjük olaj helyett, akkor azt kihűtve majd este kenyérre kenve fogyaszthatjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |