Tutireceptek.hu fejléc

Almával töltött fácán recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.

Elkészítés:
Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a fácánokat.A mellét vékony csíkoka vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk és a nyílást hústűvel összetűzzük. (Össze is lehet varrni). A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.

Tanácsok:
Ha zsírral sütjük olaj helyett, akkor azt kihűtve majd este kenyérre kenve fogyaszthatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Töltött sült krumpli » Szardellás töltött tojás » Sonkával töltött padlizsán
» Ardói töltött karaj. » Hagymás töltött tojás » Töltött fánk » Töltött cukkini (U 1)
» Fácán gesztenyés almával » Zellersaláta almával » Túróval töltött husi » Libanoni töltött zöldségek
» Hússal tőltötthagyma » Sült vadliba birsalmával » Csirkemájjal töltött gomba » Töltött gombakosárkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.