| Töltött krumpli zsemlyével receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db szép nagy, egyforma, héjában főtt krumpli, 25 dkg gomba, 1 pohár tej, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 zsemlye, vaj, só, bors. Elkészítés: A zsemlét kockázva kevés tejbe áztatom. A gombát vajban, a petrezselyemmel megdinsztelem, majd összekeverema megáztatott zsemlével, a felvert tojással. A burgonyákat megfőzöm és félbevágom. Kikaparom a belsejüket, de úgy,hogy kb. 1cm vastag falú csónakokat kapjak. A kikapart krumplit is a gombás masszához keverem. Sóval, borssal ízesítem. A tölteléket a krumplikba töltöm jó púposan, majd a kimaradt tölteléket a megtöltött krumplik közé rakom a kivajazott tepsibe. A megsózott tejföllel és egy kevés olvasztott vajjal meglocsolom a töltött krumplikat, forró sütőben szép pirosra sütöm. Salátával tálalom. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |