| Gombás töltött kenyér receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finom liszt 1 tk cukor 1 tk só 1 élesztőkocka 1 dl majonéz 2,5 dl tej Hozzávalók a töltelékhez: 30dkg gomba 1 fej hagyma só bors olaj 1+2 tojás Elkészítés: Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.) Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos tejjel bedagasztjuk. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezzük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |