| Rókagombás cukkini receptKöretek Hozzávalók: 2 nagy maréknyi rókagomba 8 bébi cukkini 5 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, préselve 3 ek citrom friss leve 1-2 marék friss bazsalikom levél Só, bors Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kézzel kettétörjük. A cukkinikat 3-4 szeletre vágjuk (nem kell a végüket levágni). Egy üvegtálban összekeverjük a zöldségeket 4 ek olívaolajjal, és 1-2 csipetnyi sóval. Egy serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a cukkini szeleteket és gomba darabokat. Szép barnára sütjük (ez kb 7-8 perc), lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlevet és a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt leöntjük a maradék olívaolajjal és megszórjuk a bazsalikom levelekkel Tanácsok: Tálaljuk köretként sült húsok mellé – különösen finom grillezett húsokkal. Elő-vagy főételként is fogyaszthatjuk pirítóssal. Ideális méregtelenítés, diétázás, fogyókúra alatt, továbbá vegán, vegetáriánus és egészséges étrendbe is remekül passzol. A rókagombás cukkini nem csupán egészséges, de nagyon finom nyárias étel. A fenti recept 2 főre bőven elég. A receptet beküldte: morris07 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |