| Borsós-gombás rizottó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 10 dkg szalonna (bármilyen lehet) 1 konzerv zöldborsó 1 üveg szeletelt gomba 2 csésze rizs só bors ételízesítő Elkészítés: A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |