| Gombás cukkini receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20 dkg cukkini 50 " gomba 50 " hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 db tojás 2-2-dl tej és tejszin 2 evőkanál citromlé 6 szelet szedvicskenyér 10 dkg ementáli sajt 5 dkg margarin só majoránna Elkészítés: Egy szögletes tűzálló tálat margarinnal megkenünk.Az apróra vágott hagymát a margarinon üvegesre pároljuk, majoránnával, sóval ízesítjük, és 6 evőkanál vízzel 10 percig pároljuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, az edény aljára fektetjük. A cukkinit meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk. A fokhagymát a citromlében szétnyomjuk és a cukkinit bekenjük vele. A hagymát a pirítóson elosztjuk, a megtisztított,felszeletelt gombát és a cukkinit soronként rárakjuk, megszórjuk reszelt sajttal. A tojást a tejszínnel és a tejjel elkeverjük, a zölségre öntjük. Sütőben 35 percig alufóliával letakarva sütjük, majd 10 percig fólia nélkül pirítjuk. Tanácsok: Finom és egészséges. Elkészítési idő: 50 perc Szénhidráttartalom: kicsi gramm Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: ila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |