Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, zöldséges husi recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg gomba
két sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csirkeszárny/lehet más húsból is/
mustár
1 kis doboz tejföl
1 kisebb fej karalábé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom és apróra vágva egy edénybe teszem. Megtisztítom a karalábét, répát, a gombát felszeletelem és hozzávegyítem a hagymához.Nem teszek alá semmi zsíradékot, esetleg egy ici-pici vizet. Az a lényeg, hogy a zöldségek engedjék ki a saját levüket és ettől lesz az étel egészséges, kalóriaszegény és zsírszegény. A szénhidrátról nem is beszélve. Mikor már engedett egy kis levet az ételünk hozzátesszük a húsokat, fűszerezzük és fedő alatt kislángon puhára főzzük.Mikor teljesen megpuhult hozzákeverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Laktató és nagyon finom főételként főleg diétázók, fogyókúrázók számára. Köretként párolt rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: habnyak


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges csirkecomb » Zöldséges halpüréleves » Olasz gombás csirke » Zöldséges lasagne
» Zöldséges, tormás hús » Gombás keltorta » Gombás vagdalt másképp » Gombás korhelyleves
» Gombás-csirkés batyu » Zöldséges gombakrémleves » Kukoricás-gombás marharagu » Gombás rakott csibehús
» Zöldséges Ragu sógornőmtől » Zöldséges fehérbab leves » Csirkés-gombás fussili » Sült hal gombás mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.