| Sajtos-gombás rakott hús receptEgytálételek Hozzávalók: 8-10 szelet tarja 30 dkg szeletelt sonka 2 fej vöröshagyma 2 üveg szeletelt gomba 1 nagy doboz tejföl só, bors, mustár 10-20 dkg reszelhető sajt vaj zsemlemorzsa Elkészítés: A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről. A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük. Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Rétegezve rakjuk a sonkát, húst, gombás öntetet úgy, hogy sonka legyen a felső sor. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Előmelegített 200-220 fokos sütőben először fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a sajtot. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |