| Csirkés-gombás kavarodás receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csirkemell 450 g vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, répa) 1 kaliforniai paprika 1 csiperkegomba konzerv 200 ml főzőtejszín 1/2 nagy tejföl 30-35 dkg trappista sajt (fele apróra reszelve) 2 tojás 1 ek majonéz 1 ek mustár 1 ek zsír vagy kb. 2 ek olaj bors só Elkészítés: A csirkemellet apróra felkockázzuk, kevés zsiradékon kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, kicsit összekeverve pirítjuk még 1-2 percig, majd leöntjük az alatta képződött levet, ez nem kell a továbbiakban. A főzőtejszínt, tejfölt, majonézt, mustárt, tojásokat, borsot, sót jól elkeverjük. Egy nagy tálba öntjük a gombás csirkét, hozzáöntjük a fagyos zöldségeket (ha jeges, a jeget szedjük le, vagy előbb tegyük a zöldséget meleg vízbe 1 percig, majd csepegtessük le, és utána öntsük a csirkéhez, különben túl leves lesz az étel), a kaliforniai paprikát, és az apróra reszelt sajtot, majd keverjük össze. Öntsük az egészet jénai tálba, és csurgassuk rá egyenletesen a tejszínes szószt. Tetejére szórjuk a sajt másik felét. 175 °C-on, 30 percig lefedve, és 20 percig fedő nélkül, légkeveréssel sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul. Tanácsok: Én diéta alatt önmagában fogyasztom, de diétán kívül köretnek rizst ajánlok. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: hidewatch Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |