| Cherrys, gombás homár receptHalas ételek Hozzávalók: 2 db homár ízlés szerint só ízlés szerint bors 0,5 db (leve) citrom 3 fej hagyma 8 dkg vaj 1,2 dl tejszín 1 ek. étkezési keményítő 3 ek. sherry 4 db (sárgája) tojás 15 dkg gomba 5 dkg sajt Elkészítés: A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt gombát vajon megpároljuk, majd a homár húsával együtt a mártásba forgatjuk. Végül ezt visszatöltjük a homérhéjakba, megszórjuk a sajttal, és még kb. negyed órát így sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |