Tutireceptek.hu fejléc

Cherrys, gombás homár recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt

Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt gombát vajon megpároljuk, majd a homár húsával együtt a mártásba forgatjuk. Végül ezt visszatöltjük a homérhéjakba, megszórjuk a sajttal, és még kb. negyed órát így sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Tejszínes-gombás karfiol » Gombás-cukkinis fasírt » Gombás rakott csirkee
» Gombás zöldséges ragu » Rókagombás rizses hús » Sajtkrémes-gombás levél » Fokhagymás-gombás karfiol
» Gombás sonkaleves » Gombás curry zöld rizzsel » Csirkés-gombás palacsinta » Gombás töltött kenyér
» Gombás natúrszelet » Gombás csirkemell 2 főre » Gombás tekercs » Sonkás-gombás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.