| Szerb gombás zakuszka receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 kg vöröshagyma, 1 kg paradicsompaprika, 1 kg zöldpaprika, 1,5 deci paradicsomlé, só, bors Elkészítés: Az előkészített gombákat sós, citromos vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A paprikát megdaráljuk, és a levét egy lábosban elpárologtatjuk, majd a hagymához tesszük. Ekkor hozzáadjuk gombát, a paradicsomlevet, az olívaolajt, a fűszereket (só, bors), és kb 20 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, és 45 percig száraz dunsztba tesszük. Két hét után fogyasztható. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |