| Gombás bab receptKöretek Hozzávalók: 1 nagyobb fej hagyma 1 nagy paradicsom 30 dkg főtt /vagy konzerv/ bab 15 dkg gomba /vagy 1 konzerv gomba/ olíva olaj 2 evőkanál gyengébb ecet petrezselyemzöld aprítva 1 teáskanál rozmaring aprítva Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk,vékonyra felszeleteljük. A megmosott paradicsomot szeletekre vágjuk. A babot lecsepegtetjük a levétől,ha a gomba konzerv,akkor azt is. Ha friss gombát használunk,akkor megtisztítjuk,és felszeleteljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat,beletesszük a hagymát,kicsit megpirítjuk.Hozzáöntjük a gombát,a paradicsom szeleteket,azzal is összesütjük. Hozzátesszük a babot is,sózzuk,borsozzuk,meglocsoljuk az ecettel,rászórjuk a rozmaringot és a petrezselymet. Kicsit még sütjük,és hagyjuk kihülni. Tanácsok: Egymagában is,vagy natúrszelettel, rántott és sült húsokkal is nagyon finom. Lehet enni főtt tojással,vagy virslit is karikázhatunk bele. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |