| Tejfölös, gombás nyelv receptHúsételek Hozzávalók: Sertés (malac) nyelv, Étolaj, Vöröshagyma, Gomba, Tejföl, Liszt, Só, Bors, Vágottpetrezselyem, Elkészítés: A nyelvet megfőzzük sósvízben egy kisfej hagymával, ha puha, hidegvízzel leöblítjük és a vastag bőrét lehúzzuk (lekaparjuk)majd felszeleteljük 4-5 mm. vastag szeletekre. Egy edényben olajat hevítünk és ezen apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, majd rá- tesszük a felszeletelt nyelvet és a főzővízből kb. egy decit aláöntünk, fedő alatt pároljuk. A gombát átöblítés után felszeletelve hozzátesszük, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk, míg a gomba puha nem lesz, majd a lisztes-tejfölös keverékkel besűrítjük. Ha a habarás megfőtt az ételben, a mártásnak krémszerűnek (nem hígnak) kell lenni! Vágott petrezselymet keverünk hozzá és spagettivel,vagy csavart tészával tálaljuk A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |