| Gombás-csirkés batyu receptTésztafélék Hozzávalók: 4 kisebb csirkemell kifilézve (kb 600 gr) 180 gr gomba 1 közepes fej hagyma 1 kanál citromlé 1,5 dl száraz fehér bor 600 gr leveles tészta 1 tojás 1 kiskanál friss petrezselyemzöld szezámmag só bors camambert sajt Elkészítés: A csirkét a citromlével, borral, sóval és borssal felrakom főni. Miután felforrt alacsony lángra veszem, kb 10 perc múlva megfordítom, és még 10 percig a másik felét is főzöm. Mikor megfőtt, kiveszem a csirkét, a levét magába főzöm még kb 10 percig hogy fele mennyiségre lecsökkenjen. Ekkor belerakom a felszeletelt gombát és az apróra vágott hagymát és kb 10 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, hozzákeverem az apróra vágott csirkét és az apróra vágott petrezselymet, valamint a kockára vágott camambert. A leveles tésztát belisztezett deszkán kb 15 cm-es négyzetekre vágom, a tölteléket úgy helyezem bele, hogy másfél centi a szélén szabadon maradjon, amit a tojással (egész) bekenek. Majd összehajtom és összenyomkodom, kis cikk-cakkokat alkotva a szélén. A végén a tetejét bekenem tojással és megszórom szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb 180 fokon sütöm, míg szép aranybarna nem lesz a teteje. Tanácsok: A leveles tésztát én fagyasztottan vettem, olyat ami már ki is van nyújtva. Nagyon jó kirándulásokra!!! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Medina07 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |