Tutireceptek.hu fejléc

Májas gombás pite recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba

bors
vörösbor

Elkészítés:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük

A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, fűszerezzük, a borral készre pároljuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa.
A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.

Tanácsok:
Tejfölös snidlinges mártogatóssal, esetleg tzatzikivel remek kombó.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás bélszín » Gombás burgonyaleves » Gombás kölesrizottó » Gombás halfilé
» Gombás párizsi » A Lászlók csirkemájasa » Gombás-sajtos bukta » Csirkemájas tarja.
» Gombás korhelyleves » Tejfölös-gombás húsfalatok » Gombás tojásfasírt » Spagetti gombás hússal
» Gombás juhtúrós krumpli » Gombás aprólékleves » Gombás húsgombóc » Sertésmájas tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.