| Gombás-sonkás sörkorcsolya receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg gomba, 15 dkg sonka, 2 db száraz zsemle, 2 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag leveles tészta, 1 dl tej, só, őrölt fekete bors, szezámmag, oliva olaj. Elkészítés: A felkockázott zsemléket áztasd be langyos tejbe. Pucold meg és szeleteld meg a gombát, majd egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá az összezúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát. Egy kicsit forgasd át. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd ha kihűlt, add hozzá a zsemlét és dolgozd össze a masszát egy felvert tojással. Nyújtsd vékonyra a leveles tésztát, vágd 10×10-es négyzetekre. Miután a töltelék fél órát állt, kanalazd a négyzetek közepébe. Csípd össze a négyzetek széleit, mindegyikből formázz egy kis batyut. A batyuk tetejét kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal és irány a sütő. 180 fokon fél óra alatt megsülnek. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |