| Gombás cukkini lepény receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 nagy cukkini, 20 dkg gomba, 1 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 40 dkg darabolt konzerv paradicsom, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál szárított fűszernövény, só őrölt fekete bors, 6 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg érett cheddar sajt reszelve Elkészítés: A megtisztított gombát negyedeljük, a cukkinit csíkokra vágjuk. Ezután forrósítsunk olajat egy teflon serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a cukkinit, és lassú tűzön pároljuk 4-5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, és pirulni kezdenek. Tegyük bele a gombát is, és süssük tovább 2 percig. Öntsük rá a paradicsomot, a levét is, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a fűszereket. Fedő nélkül pároljuk 5 percig. Ízesítsük a fűszerekkel.A keveréket ezután egy tűzálló edénybe átmerjük. Össekeverjüka zselmemorzsát a sajttal, és rászórjuk a zöldségek tetejére.Előmelegített grillsütőben 1-2 percig grillezzük, míg a teteje aranyszínűvé nem válik, és bugyogni nem kezd. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |