Tutireceptek.hu fejléc

Gombás Rizslepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 zacskó riceland konyhakész rizs (de legalább 20 dkg), 25 dkg csiperkegomba, 8 dkg gomba (shiitake), 1 nagy piros húsú paprika (kaliforniai), 2 evőkanál vaj, 2,5 dl tejszín, szárított provence-i fűszerkeverék, curry, 4 dkg vékonyra felszeletelt bacon, 4 tojás, 1 darabka gyömbér, 1 csokor metélőhagyma, 2,5 dl tejföl, só, fehér bors

Elkészítés:
A riszt 5 dl forrásban lévő sós vízben, alacsony hőfokon a csomagoláson olvasható ideig főzzük. A megtisztított gombákat nagyságtól függően félbevágjuk. A kicsumázott paprikát csíkokra metéljük.

Serpenyőben 1 evőkanál vajat felhevítünk, és a gombát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntve felforraljuk, majd a fűszerkeverékkel ízesítjük.

A maradék vajon a paprikakockákat rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, curryvel meghinteve megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A bacont felkockázzuk. Az előkészített hozzávalókat a tojásokkal összekeverjük, és gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 percig sütjük. A meghámozott gyömbért igen apró kockákra vágjuk. A felaprított metélőhagymát 1 evőkanálnyi kivételével a tejföllel és a gyömbérrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A rizslepényt a félretett metélőhagymával meghintjük. A tejfölt külön tálkában kínáljuk hozzá.

Kalóriatartalom: 340 kcal

A receptet beküldte: Jasmine24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás korhelyleves » Sült gombás fánk » Gombás sárgaborsóleves » Erdőszéli gombás tojás
» Házias Svéd Gombasaláta » Gombás kiflik » Gombás szoljanka » Svéd gombasaláta
» Mustáros-gombás szelet » Gombás-sajtos krumplitál » Gombás, csirkés lasagne » Gombás-tejfölös hús
» Gombasaláta másképp » Gombás spárga » Gombás tengeri hal » Gombás csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.