Tutireceptek.hu fejléc

Gomba tejfölös-sajtos mártásban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl

őrölt bors
petrezselyem zöldje

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózom és kevergetve zsírjára sütöm.
A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a tejet, és sűrű masszát főzök belőle.
A tűzről levéve hozzáadom a gombát, a reszelt sajtot és a tejfölt.

Tanácsok:
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával is fogyasztható.


A receptet beküldte: Chill


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barátfüle gombával töltve » Gombás fasírtpogácsa » Töltött gombafejek sütve » Gombával töltött sonka
» Tejfeles gombás húsi » Csirkecomb citrommártásban » Gombás karfiol-tál » Gombatorta
» Gombás marhasült » Spagetti gombás hússal » Párolt káposzta gombával » Részeges gombafejek
» Kelrolád gombamártással » Gombás-sajtos karaj » Zöldséges gombapástétom » Gombás alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.