| Barátfüle gombával töltve receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 3 tojás 1 kávéskanál só A töltelékhez: 50 gomba 1 kisebb vöröshagyma 1 evőkanál liszt negyed kávéskanál őrölt bors 1 kis csokor petrezselyemzöld 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 evőkanál olaj Elkészítés: Az olajon üvegesre sütjük az finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Addig főzzük, míg a gomba leve nagyjából el nem párolog. Hozzáadjuk a petrezselymet, fél percig kevergetjük, megszórjuk a liszttel, még egy percig főzzük, majd kihűtjük. A tésztához a hozzávalókat simára gyúrjuk. Fél óráig letakarva pihentetjük. Ezután alaposan belisztezett deszkán vékonyra (1 milliméteresre) nyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongok szélét nagyon vékonyan megkenjük vízzel. Minden körlap közepébe egy kiskanálnyi tölteléket halmozunk, aztán a korongokat félbehajtjuk, rá a töltelékre, a széleket jól összenyomkodjuk. Enyhén sós vizet forralunk. A barátfülét a forrásban levő vízbe tesszük és azután, hogy a víz felszínére jött, még 5 percig főzzük. Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva, különböző mártásokkal (pl. gombamártás, paradicsommártás vagy vadas), de levesbetétként is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |