| Csirkecomb citrommártásban receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb, 800 g burgonya, 4 citrom, 100 g fekete olívabogyó, 1 csokor kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml fehérbor, 200 ml szárnyas alaplé, 2 evőkanál méz, só, őrölt bors Elkészítés: Mosd meg a csirkecombokat. Tisztítsd meg a burgonyát, és szeleteld fel vékonyan. 2 citrom héját vágd finomra. Nyomd ki az összes citrom levét, 4 evőkanálnyit keverj össze mézzel, sóval, borssal, és ezzel a páccal kendd be a combokat. A burgonyát rétegesen fektesd egy tűzálló tál aljára, öntsd rá a maradék citromlevet, a bort és a húsét. Szórd rá a finomra vágott kakukkfüvet, a szeletekre vágott olívabogyót és a fokhagymát. Szórd meg a citromhéjjal, majd tedd rá a csirkecombokat. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd ropogósra, közben locsolgasd a mézes páclével. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |