| Részeges gombafejek receptKöretek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg rántani való gombafej két szál sárgarépa 3 szál fehérrépa, kis fej karalábé kis fej zeller három közepes burgonya egy fej hagyma négy gerezd foghagyma 10 dkg szalonna, 2 dl száraz fehérbor. Só, bors, majoránna, kakukkfű, egy doboz tejfel, egy evőkanál liszt. Elkészítés: A Gombafejeket jó alaposan megmosom, megtisztítom. A zöldségeket megtisztítom, és kockára vágom. A szalonnát kockákra vágom, és kiolvasztom a zsírját, majd rádobom az apróra vágott hagymát, és a préselt foghagymát. Mikor üvegesre pirult, ráteszem a gombafejeket, és addig keverem, amíg levet nem ereszt, ekkor hozzáadom a zöldséget, és hozzáöntöm a bort, majd annyi vizet, hogy épen ellepje a hozzávalókat. Sózom, borsozom, majoránnát és kakukkfüvet adok hozzá. Puhára fozöm, majd a végén behabarom lisztes tejfellel. Tanácsok: Kiváló egy tál étel, vagy kisebb mennyiségben köret, sültekhez. A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |