Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-sajtos karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg karaj
1/2 kg gomba
2 db vöröshagyma
majoránna

bors
olaj

Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfolom, fűszerezem, olajban megsütöm, tálra szedem.
A gombát megtisztítom, felszeletelem, a vöröshagymát szintén.
Kevés olajon megpirítom a hagymát és a gombát, fűszerezem, félre rakom.
Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakom a húst,mindegyik szelet tetejére teszek a párolt gombából kb. egy evőkanálnyit, majd egy vékony szelet sajttal beborítom.
Sütőben átsütöm, de csak addig, amíg a sajt szép barnás színt kap.
Általában rizzsel tálalom.

Tanácsok:
Készítettem már úgy is, hogy a hús-szeleteket és a rizst ételpárolóban (ugyancsak fűszerezve), pároltam.
Szerintem a hús finomabb, és nem kell a tűzhely mellett annyit állni.


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött, göngyölt karaj » Gombával töltött karaj » Olasz sertéskaraj » Töltött karaj
» Szabolcsi karaj » Mustáros-tejfölös karaj » Pikáns karaj » Zöldségkrémes karajszelet
» Fűszeres karajcsíkok » Almás - fokhagymás karaj » Sertéskaraj töltve » Bőrös sertéskaraj sütve.
» Makói karaj » Borított karaj » Gesztenyés töltött karaj » Nyírségi töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.