| Zöldséges gombapástétom receptKöretek Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba 5 dkg vaj 10 centi póréhagyma 2 roppanósra főzött sárgarépa 1 roppanósra főzött fehérrépa 15 dkg leforrázptt kelbimbó 2 közepes, héjában főtt burgonya 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2 szál rozmaring 2 tojás só, őrölt bors a forma kikenéséhez: vaj Elkészítés: A megmosott gomba felét vékony szeletekre vágom, félreteszem, a másik felét kicsire aprítom, és a forró vajban megfuttatom. Beleszórom a felszeletelt pórét, az apróra vágott répákat, a kelbimbót, és közepes tűzön, rázogatva összepirítom. Lehúzom a tűzről, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezem, belereszelem a meghámozott főtt krumplikat, majd amikor langyosra hűlt, belekeverem a tojássárgákat is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítom. Egy kivajazott kerek pástétomformát kibélelek a gombaszeletekkel, megsózom, borsozom, ráöntöm a habos masszát, és forró vízzel töltött tepsibe téve 120 °C-os sütőben 25-30 perc alatt kigőzölöm. Forrón tányérra borítom, és cikkekre vágva kínálom. Tanácsok: Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan összeesik. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 257 kcal A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |