| Gombával töltött sonka receptEgytálételek Hozzávalók: 30dkg gomba, 1 ek paradicsompüré, 8 szelet gépsonka vagy vékonyra szeletelt házi sonka, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt félkemény sajt, 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma, só, őrölt bors Elkészítés: A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék 5 dkg vajat, a paradicsompürét és a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített gombás mártást az előzetesen tűzálló tálra fektetett töltött sonkára öntjük, reszelt sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Előételként kínáljuk. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |