| Göcseji sertésjava receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertésdió (a comb kerek része) só, őrölt bors 4-5 dkg zsír (olaj is lehet) 1 nagyobb vöröshagyma 2 közepes zöldpaprika 15 dkg főtt zöldbab 1 csokor petrezselyem 2 dl száraz vörösbor 4 dkg vaj 20 dkg vargányagomba Elkészítés: sertésdiót 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük. Tojásos galuska illik köretnek hozzá. Tanácsok: a kép a naplómban van! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |