Tutireceptek.hu fejléc

Göcseji sertésjava recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésdió (a comb kerek része)
só, őrölt bors
4-5 dkg zsír (olaj is lehet)
1 nagyobb vöröshagyma
2 közepes zöldpaprika
15 dkg főtt zöldbab
1 csokor petrezselyem
2 dl száraz vörösbor
4 dkg vaj
20 dkg vargányagomba

Elkészítés:
sertésdiót 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük. Tojásos galuska illik köretnek hozzá.

Tanácsok:
a kép a naplómban van!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göcseji pecsenye » Zöldséges sertésjava » Göcseji gombaleves » Borított sertésjava
» Göcseji sertéspecsenye » Almas sertesjava » Savoyarde borjúszelet » Rántott disznótöke
» Soproni sertésoldalas » Sajtos borda » Csokoládés csirke » Csirke vajas tésztában
» Csirkemell almával » Töltött karaj liza módra » Csípős sült csirke » Töltött stefánia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.