| Mogyorós csirke receptHúsételek Hozzávalók: 200 g csirkemell filé só őrölt bors 3 tk kristálycukor 1 szál újhagyma 1/2 fej vöröshagyma kb. 5 cm kígyóuborka vékonyra szeletelve 3 gerezd fokhagyma 1 tk szójaszósz 1 tk csípős paprikakrém rizsecet (pár csepp) keményítőliszt víz 1/2 csésze mogyoró olívaolaj Elkészítés: Első lépésként mindent elkészítünk a kezünk ügyébe, hogy hamar elkészüljön a gong-bao. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük keményítőliszttel, összeforgatjuk és állni hagyjuk addig, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymát cikkekre vágjuk, az újhagymát felszeleteljük, az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Előkészítjük a szójaszószt, darált paprikát, cukrot, ecetet, mogyorót, keményítőlisztes oldatot (1 evőkanál keményítőlisztet 2 evőkanál vízzel összekeverünk). Kevés olajat hevítünk, betesszük a csirkemellet, pár perc után hozzáadjuk az 1-2 teáskanál szójaszószt, egy púpos kávéskanál darált csípős paprikát (Erős Pistát), a felszeletelt fokhagymát, 3 teáskanál cukrot és pár csepp rizsecetet. Pár percet együtt pirítjuk, majd kivesszük a wokból. Ha kell kevés olajat öntünk és betesszük a hagymákat meg az uborkát. Kis idő után visszarakjuk a húst is. Hozzáadjuk a mogyorót és együtt pirítjuk pár percig. Ezután a keményítőlisztes oldatot ráöntjük a húsra (ettől lesz szép csillogó és egységes konzisztenciájú), majd még 1-2 percet együtt sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |