Tutireceptek.hu fejléc

Borított sertésjava recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:


2 szűzpecsenye (kb. 60 dkg),
só,
őrölt bors,
mustár,
1 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
30 dkg répa,
2 alma.

Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük, a mustárral vékonyan megkenjük. A zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajjal összekeverjük, és a szűzpecsenyére öntjük. A maradék olajjal egy kis tepsit kiolajozunk, és a húsokat belefektetjük. A répát meghámozzuk, majd reszelővel vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, magházát kimetsszük, húsát 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. A húsokat a répa- és almaszeletekkel beborítjuk. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Párolt zöldségekkel körítve, ferde szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borított almás » Zöldséges sertésjava » Borított karaj » Borított sárgabaracktorta
» Göcseji sertésjava » Almas sertesjava » Csirke Dubary módra » Töltelékes lucskos..
» Húsroló » Boros házinyúl » "Ezersziget" csirke » Pulyka debreceni
» Pulykamell raclette » Almás sült csirke » Egyben sült mustáros karaj » Sajtos szűzpecsenye.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.