| Göcseji gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg szalonna 1 fej vöröshagyma 0,5 kg burgonya 0,5 kg gomba 0.5 dl étolaj 1 teáskanál fűszerpaprika 1 db babérlevél 1 késhegynyi őrölt bors 1 pohár tejföl 1 lapos kanál liszt Elkészítés: A szalonnát kockára vágom. Az edény aljába beleöntöm az étolajat és a szalonnakockákat. Lassan megpirítom. Leveszem a tűzről és hozzáadom a fűszerpaprikát. Ezután beleteszem a megtisztított burgonyát és gombát és felengedem vízzel. Sózom, borsozom. Tehetünk bele ételízesítőt is, de akkor vigyázni kell a sóval. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöm. A pohár tejfölbe belekeverem a lisztet és a kész leveshez öntöm. Ezután az első forrásnál lezárom, a tüzet alatta. Én a babérlevelet is kiveszem tálalás előtt. A receptet beküldte: Marta1981 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |