Tutireceptek.hu fejléc

Szarvaspörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kiló szarvascomb, 3–4 fej vöröshagyma, 2–3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 5–6 gerezd fokhagyma, bors, só, 15 dkg pirospaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 2 dl vörösbor, 2 db babérlevél, chilipaprika és őrölt kömény.

Elkészítés:
. A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Felöntjük 2 deci vízzel; sózzuk, borsozzuk, beletesszük a chilipaprikát és az őrölt köményt. 3/4 órai főzés után beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát is, akárcsak a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a 2 deci vörösbort, s további 20 percig főzzük. A csípős szarvas-pörköltet főtt burgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: cintia2005

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szarvaspörkölt » Töltött sonkatekercs » Neszmélyi töltött hús » Pirított csirke
» Csípős babos hús » Juhtúros rántott hús » Csőben sült finomság » Lengyel vágott hús
» Mélysütött mandulás csirke » Fenséges ragu » Édes-savanykás hús » Narancsos szarvasszeletek
» Tepsis-húsos burgonya » Ropogós kacsacombok » Töltött sertésborda » Palóc-tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.