Tutireceptek.hu fejléc

Velős hurka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 sertésvelő,
1 kg sovány hús,
50 dkg szalonna,
2 fej hagyma,
só,
bors,
majoranna,
szegfűszeg,
25 dkg köleskása,
20 deka zsír.

Elkészítés:
A húst megdarálom, a szalonnát apró kockára vágom, a velőt kissé megabálom‚ hártyájától megtisztítom, majd áttöröm.
Az apróra vágott hagymát zsíron világossárgára pirítom, majd beleteszem a darált húst, állandó keverés mellett pár percig pirítom.
Majd az egészet összekeverem a szalonnával, a sóval, borssal, kevés majorannával, szegfűszeggel.
A köleskását vízben megfőzöm, hozzáadom a velőt és a befűszerezett húsmasszát.
Vastagbélbe töltöm, majd 80 fokon fél óráig abálom.
Onnét kivéve hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom.
Másnaptól gyenge füstön két napig füstölöm.
Zsírban megsütve fogyasztható.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hurka sütve » Sváb hurka » Rakott hurka » Almás hurka
» Velős pacal » Velős palancsinta » Hurkás rakott krumpli » Hurka káposztával
» Hurkás kelkáposzta » Velős pacalpörkölt » Mazsolás hurka » Velős holdacskák
» Narancs velős madártej » Velős puffancs » Velős pirítós » Joghurtos-kekszes csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.