| Vaddisznó pörkölt. receptHúsételek Hozzávalók: * 1,5 kg vaddisznó ragu * 10 dkg füstölt szalonna * 2 nagy fej hagyma * 3 gerezd fokhagyma * 2 friss édes paprika * só * bors * 2 babérlevél * 3-4 dl Kékfrank Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral. Tanácsok: Rendkívül finom! Köretnek rizst vagy sült krumplit, mellé Kékfrankost ajánlok. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |