| Gesztenyés keksztorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg darált keksz 10 dkg margarin, vagy vaj 10 dkg porcukor Töltelék: meggylekvár 15 dkg meggybefőtt 25 dkg gesztenyemassza 2 evőkanál tej 5 dkg vaj Tetejére: csokimáz Elkészítés: A kekszet a vajjal, a porcukorral összedolgozzuk. Kapcsos tortaformába vizes kézzel belenyomkodjuk a masszát, lekvárt kenünk rá, kirakjuk meggyszemekkel. A gesztenyepürét a vajjal és a langyos tejjel habosra keverjük, s ezt a réteget is rátesszük. Hűtőben megdermesztjük, majd a formából tálcára téve csokimázzal leöntjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |