Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés gyöngytyúkleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 gyöngytyúk (kb. 1 kg),
30 dkg sárgarépa,
20 dkg fehérrépa,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
fokhagyma,
só,
babérlevél,
kakukkfű,
boróka bogyó,
1 tojásfehérje,
2 dl tejszín,
10 dkg gesztenye,
2 dkg liszt.

Elkészítés:
A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. A levest forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük. A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Áttört gesztenyéből és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk.

Tanácsok:
Tálaláskor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.

Elkészítési idő: 135 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngytyúkleves » Gesztenyés diós szelet » Gesztenyés pite » Gesztenyés csirkemáj
» Gesztenyés habos torta » Gesztenyés-diós falatkák » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés babapiskóta
» Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés-meggyes rétes » Gesztenyés piskótarolád » Gesztenyés torta
» Gesztenyés muffin » Gesztenyés tejberizs » Gesztenyés hajócska » Gesztenyés töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.