| Gesztenyés hókifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg Liga margarin egy csipetnyi só 1 csomag vaniliás cukor 6 evőkanál hideg víz 1 evőkanál 10%-os ecet a töltelékhez: 2 db 20/25 dkg-os gesztenyemassza kevés rum, vagy aroma 2 evőkanál porcukor 2 evőkanálnyi tejszín Elkészítés: A lisztbe keverjük a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzá adjuk a vizet és az ecetet. Összegyúrjuk. Jól formálható, egyáltalán nem ragacsos tésztát kapunk. Egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyűjtjuk (kb 2-3 mm). Nagy pogácsaszaggatóval (8 cm átmérő) kiszúrkáljuk (vagy ha kisebbel, akkor a kiszúrt tésztaköröket még nyújtsuk meg egy picit). Az egyik felükre 1-1 kiskanálnyi (előre elkészített) tölteléket teszünk, feltekerjük, kifliket formázunk. Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán világos színűre sütjük. Ha a talpa színesedik, már kész, ne szárítsuk ki. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk. Kihűlve dobozban sokáig eláll. Nagyon jó állagú a tészta, nem reped ki sütés közben akkor sem, ha kicsit ducibbra töltjük a kifliket. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |