Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-meggyes rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 rúd:

1 csomag 6 lapos rétestészta,
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg leszűrt és kimagozott meggybefőtt,
2 dl meggybefőttlé,
5 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), csipetnyi só

Elkészítés:
Előkészítése: a gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak.

Elkészítése: a gesztenyekrémet összedolgozom a meggyel. A rétestésztát lapjaira szétszedem (egy-egy rúd réteshez három lapot használok), az első lapot nedves konyharuhára borítom, és ecset segítségével olvasztott vajjal megkenem. Ráborítom a második lapot, azt is megvajazom, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét, és felcsavarom. Kikent sütőlemezre teszem. A másik rudat ugyanígy elkészítem. Tetejüket ugyancsak megkenem olvasztott vajjal, és előmelegített forró sütőben pirosra sütöm. Még melegen felszeletelem, és kevés porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis rétes » Sonkás sajtos zöldségrétes » Almás-fahéjas kelt rétes » Zöldséges rétesbatyu
» Zöldséges rétes » Bécsi tejben sült rétes » Tiroli szőlős rétes » Szőlős rétes 2
» Húsos krémes rétes » Ostoros rétes » Piskótás túrós rétes » Flódni-rétes
» Eperkrém rétestésztában » Rakott rétes2 » Málnás rétes » Hamis rétes túróval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.