| Gesztenyés hajócska receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 500 g omlós linzertészta Töltelékhez: 500 g gesztenyepüré 50 g meggy 50 g porcukor Fehérje habhoz: 2 db tojás fehérje 120 g kristálycukor 1 mokkáskanál citromlé Elkészítés: Az omlós linzertésztával kishajó- vagy gyümölcskosár-formát bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kisütjük. Még melegen kifordítjuk a formából. Ha kihűlt, apróra vágott meggyel szórjuk meg. A gesztenyepürét porcukorral habosra keverjük, majd a meggyel meghintett formába töltjük. Ezután elkészítjük a fehérjehabot: a tojásfehérjét a kristálycukorral állandó keverés közben kb. 50 °C-ra melegítjük, majd a citromlével kihűlésig kemény habbá verjük. A betöltött hajócska tetejére kis halmokat formázunk a habból.Előmelegített, 220 °C-os sütőbe helyezzük, és addig sütjük (kb. 1 perc), amíg a fehérjehab egy kicsit megpirul. Kihűlés után tálaljuk. A receptet beküldte: sucika17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |