| Gesztenyés őrület receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag gesztenyemassza 1/2 cs. kekszpor 1 üveg kimagozott meggy 15 dkg margarin vagy vaj porcukor sárgabaracklekvár kakaópor csokis tortadara tej Elkészítés: A kekszporból kakaóval, lekvárral, porcukorral, tejjel, esetleg kevés meleg kávéval gyúrható masszát készítünk. A gesztenyébõl vajjal és kis cukorral elkészítjük a keveréket. Kerek formába nyomkodjuk a kekszmasszát, erre rákrumplinyomózzuk a gesztenyekrémet, de lehet kenni is. Majd a lecsurgatott meggyszemeket csigaformában az egészre rendezzük. Tanácsok: Nagyon finom, ha a hagyományos csokimázat csurgatjuk a tetejére, de tortadarával is pazar. Ilyenkor tejszínhabbal tálalható. Jól be kell hűteni, és tálaláskor csak annyi ideig elölhagyni, amíg kínáljuk. A receptet beküldte: szimba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |