| Gesztenyés keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy gesztenyepüré (250 g) 15 dgk liszt 5 dkg cukor (lehet barna is) 1 tasak vaníliás cukor egy fél csomag sütõpor 20 dkg vaj (vagy Rama sütõmargarin) 3 egész tojás Elkészítés: Kép a naplóm 62. bejegyzésénél :) A tojásokat a cukorral, a puha vajjal, a vaníliás cukorral mixerrel habosra keverem, majd hozzáadom a reszelt gesztenyepürét és tovább mixerelem amíg egybeolvad a massza. (ha a gesztenyepüré nagyon puha, akkor elég csak beledarabolni, nem kell reszelni). A masszához hozzaadom a lisztet és a sütõport, majd összekeverem csomómentesre. (mixerrel csináltam ezt is) Sütõpapírral bélelt tepsibe kanalazom egymástól 3 cm-re (mert sütés közben "eltepsednek"). Akinek van türelme, az habzsákba rakhatja a masszát és kis patkó formában nyomkodja ki a papírra. 170 fokos elõmelegített sütõben 15-20 percig sütjük, akkor vannak kész amikor fel lehet emelni a papírról. Tanácsok: Nem gond, ha amikor kivesszük a sütõbõl, akkor még puhák, mert majd kiszáradnak, viszont megmarad az omlósságuk. Ma csináltam elõször, nagyon finom lett, percek alatt elfogyott. Következõkor duplázom az adagot :) A receptet beküldte: tigirl18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |