| Gesztenyés tejberizs receptReform ételek Hozzávalók: - 150 ml magtej (rizstej) - 40 g rizs (kis kerekszemű, „Milschreis”) - 10 g rizs szirup / AGÁVÉ szirup / juhar szirup / stevia / méz - 15 g gesztenyepüré (BIO) - 5 g KAROBELA csoki / KAROBELA krém - 1 csipet Bourbon vanillia. Elkészítés: - A rizst előző nap este, de legalább 6 órával előtte jól átmossuk és beáztatjuk. - Főzés előtt leöntjük róla a vizet és még egyszer leöblítjük. - A magtejet feltesszük a tűzre, és édesítjük, majd megfőzzük benne a rizst. - Ha a tej elfőtt, de a rizs még nem puha, kevés tejjel vagy vízzel pótolhatjuk a folyadékot. - Amikor a rizs már majdnem kész, belereszeljük a gesztenyepürét és jól elkeverjük. - A gesztenyés tejberizst végül kis tálkákba szedjük, a tetejére KAROBELA csokoládét reszelünk. Tanácsok: - Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. - A csoki a kihűlt tejberizs tetejére is reszelhető, így nem olvad rá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |