Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés, havas háztető. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél cs sütőpor
Krémhez
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs tejszínes pudingpor
6 dl tej
1 cs gesztenye massza
keksz masszához
25 dkg darált keksz
2 ek barack lekvár
10 dkg darált dió
rum, vagy aroma
2 dl tej
1ek kakaó
4 ek cukor
15 dkg vaj
fél cs kókuszreszelék

Elkészítés:
4 tojásból piskótát sütünk.
Ha kihűlt a következő krém kerül rá:
1 cs tejszínes pudingport 6 dl tejben megfőzünk,
1 margarint 15 dkg cukorral habosra keverünk.
Összekeverjük a kihűlt pudinggal és bele keverünk egy csomag gesztenye masszát
a tetejére a következő kerül.
25 dkg darált kekszet összekeverünk, 2 ek baracklekvárral, 10 dkg darált dióval, kevés rummal, vagy aromával.
2 dl tejben 1 ek kakaót, 4 ek cukrot felfőzünk, még langyosan bele 15dkg vaj és ezt is a kekszhez adjuk. jól összedolgozzuk, és Folpack között kinyújtva a krémre kenjük, nyomogatjuk.
A tetejét kókuszreszelékkel hintjük be

Tanácsok:
Kép a naplómba.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés keksztorta » Gesztenyés szelet » Gesztenyés keksz rolád » Gesztenyés kuglóf
» Meggyes-gesztenyés rétes » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés kosárka » Gesztenyés patkó
» Gesztenyés kocka » Havas kocka » Gesztenyés-kekszes tekercs » Gesztenyés desszert
» Gesztenyés kekszgolyók » Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés-áfonyás pite » Havas háztető (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.