| Gesztenyés álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 20 dkg liszt 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 12 evőkanál víz Krém: 25 dkg vaj vagy Rama 1 csomag vaníliás cukor 2 csomag gesztenyemassza (250 g) 0,33 l habtejszín 1 csomag habfixáló Máz: 2 tábla tortabevonó vagy étcsokoládé 10 dkg vaj vagy Rama Kb. 1 dl tej Elkészítés: Tészta: A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A tojás sárgákat a többi cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vizet, összekeverem a tojásfehérjével, végül kanalanként hozzáadom a lisztet és a benne elkevert sütőport. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsül. Krém: A vajat a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a gesztenyemasszát. A habtejszínt a habfixálóval habosra verem és a krémhez adagolom. Ezt a krémet a kihűlt piskótára kenem. Én nem szeretem, ha nagyon édes, de aki édesszájú, tehet bele több cukrot. Az édesítés függ attól is, milyen a gesztenyemassza, ha eleve cukrozott, akkor nem kell bele cukor, de ha nem, akkor tanácsos egy kevés porcukrot keverni a krémhez. Máz: A csokit a vajjal és a tejjel felolvasztom és a krémre öntöm. Simítólapáttal és a tepsi rázogatásával óvatosan elegyengetem. Hűtőben kb. 1 óra alatt megdermed, akkor lehet szeletelni. Tanácsok: Nem olcsó süti, de nagyon finom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: bogancs71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |