| Gesztenyés csúcs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg puha vaj 8 dkg porcukor 1 tojás 1 narancs héja vagy citromhéj 25 dkg felengedett gesztenyemassza 2 ek finomliszt Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát összeállítjuk: a vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a villával összetört gesztenyemassza meg a liszt. Jól eldolgozzuk. A tésztát csillagcsöves habzsákkal tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérőjű csúcsokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re. 12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihűlt szépen leszedegethető a sütőpapírról. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |