| Galyasági aprópecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 10 dkg házi füstölt, húsos szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya, 1 fakanálnyi mangalicazsír. Ízlés szerint só, törött bors, A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld vagy lestyánlevél. Elkészítés: A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A húst kockára, vöröshagymát apró kockára vágjuk, A szalonnát csíkokra vágva a serpenyőbe tesszük és a zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a mangalicazsír és ha forró beletesszük a húst és erős tűzön gyorsan lepirítjuk. Ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával. Végül hozzáadjuk az előkészített burgonyát, összepirítjuk és azonnal tálaljuk. Az aprópecsenye készüljön gyorsan, különben a hús levet enged és rágós lesz. A húst olyan forró zsírban kell sütni, hogy majdnem füstöljön, így kéreg keletkezik rajta. A burgonya helyett az aprópecsenye készíthető gombával, lecsóval, és hagymával is Szabad tűzön, bográcsban készítve a legfinomabb, pincehideg borral kínálva. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |