| Galyasági bográcsos receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg. sertéstarja, 25 dkg. száraz tarkabab, 2 db. közepes fej vöröshagyma, 10 dkg. füstölt húsos szalonna, l5 dkg. füstölt kolbász, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors, 1 db. zöldpaprika, 2 db. erőleves kocka (6 dl.), 3-4 db. savanyú peperóni paprika, 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: Előző nap a babot megtisztítjuk, megmossuk és két váltás áztató lében pihentetjük. ( Ha időnk van, akkor kissé sós vízben előfőzhetjük.). A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük és a forró zsírban megforgatjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pirítjuk Tűzről levéve paprikázzuk, majd hozzáadjuk a kis kockára ( 2x2 cm.) apró kockára vágott húst amit sűrün kevergetve minden oldalán átpirítunk, a végén rádobjuk a felkarikázott kolbász is, amit átforrósítunk. Ekkor felengedjük a leveskockából készített lé egy részével ( 3 dl.), majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Ha átmelegedett hozzátesszük a kis kockára vágott savanyú és csípős paprikát, az előre beáztatott babot, felöntjük a maradék húslével - amit ha szükséges kiegészítünk - és lassú tüzön készre főzzük. Mielőtt a tűzről levennénk a bográcsot apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. Tanácsok: Akkor az igazi, ha sűrű és megáll benne a fakanál. Ügyeljünk arra, hogy a csípős és a savanyú ízek egyaránt érvényesüljenek. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |