| Brassói aprópecsenye.. receptHúsételek Hozzávalók: : 60 dkg sertés szűzpecsenye/sovány comb 10 dkg szalonna 20 dkg hagyma 4 gerezd fokhagyma 40 dkg zöldborsó 1 csokor petrezselyem só, bors, morzsolt majoránna Elkészítés: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, és a felaprított fokhagymát is, és fedő alatt lepirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd ízlés szerint teszünk rá majoránnát, sót, borsot. Lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Ha párolás közben elpárologna a leve, akkor pótoljuk meleg vízzel. Miközben puhul a hús, egy másik edényben pároljuk meg a zöldborsót egy kis vízben, vágjuk össze a petrezselymet. A közben lesült húshoz hozzáadjuk a zöldborsót, és hagyjuk még puhulni a húst, hogy összeérjenek az ízek. A végén, lazán hozzákeverjük a petrezselyemmel (ízlés szerint). A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |