| Galyasági lacipecsenye 2 receptHúsételek Hozzávalók: a húshoz: 80 dkg sertéstarja, 1 evőkanál só, 1 evőkanál őrölt fekete bors. A páchoz: 2-3 evőkanál sertészsír, 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika, 4 gerezd fokhagyma. A sütéshez: 35 dkg sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, és lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. Elkészítésekor a sertészsírt felhevítjük edényben, - vagy bográcsban, esetleg tárcsán - és amikor kellően forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez nagyon jó ízt ad a húsnak, de el is hagyható. Ha a hagymák sülni kezdenek beletesszük a hússzeleteket is. A forró zsírban előbb mindkét oldalát megforgatjuk, majd párszor megforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, frissen tálaljuk. Nálunk jófajta hideg kovászos uborka és kovászos parasztkenyér illik hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |