| Galyasági steak. receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg. héjában főtt burgonya, 25 dkg. erdei gomba (vargánya,tinóru, pereszke vagy piaci, termesztett csiperke), 4 szelet bélszín, egyenként kb. 15-16 dkg., 2 evőkanál olívaolaj, fél kiskanál frissen őrölt fekete bors, 4 db. tojás, fél dl. tej, 3 dkg. vaj, só ízlés szerint.Tálaláshoz: 1 szem érett paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld. Elkészítés: A burgonyát megmossuk, majd enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Ha meghűlt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk a megtisztított gombával együtt. A hússzeleteket enyhén megpotyoljuk, olajjal mindkét oldalát megkenjük, majd megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, sóval. A tojásokat a tejjel összekeverjük, sóval ízesítjük. A felolvasztott, forrósított vajon a gombát és a burgonyát melegítjük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha az alja megpirult megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk néhány perc alatt (vigyázzunk, hogy nehogy leégjen!). Ha kész, akkor a tojásos tejet hozzáadjuk és megvárjuk amíg besűrűsödik. Külön serpenyőben olajat forrósítunk, amin a bélszín szeletek mindkét oldalát egy-egy percig megsütjük. Ekkor a tüzet mérsékeljük, vajat adunk a zsiradékhoz, a steak szeleteket megsózzuk, ha szükséges borsozzuk és készre sütjük.Tálaláskor a hússzeleteket megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, díszítjük felszeletelt paradicsommal és mellé tesszük a kész köretet. Friss zöld salátával, pincehideg vörös borral - opportóval, konkordival vagy kadarkával az igazi,- kínáljuk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |